Könyvajánló

Az alábbi könyveket javasoljuk: a linkekre kattintva a könyvek online megvásárolhatóak!

dr. Fodor Kinga – Mit egyen a kutyám? .

A kézikönyv segítséget nyújt A kutyatartóknak és a kutyatenyésztoknek egyaránt házi kedvenceink gondozása, ellátósa során. Többek között arra is felhívja a figyelmünket, hogy nem csak akkor bánunk rosszul a kutyánkkal, ha nem adunk neki eleget enni, hanem akkor is, ha túletetjük, és ez által elhizlaljuk.
.

Mit egyen a macskám?

Tudta-e Ön, hogy a macska: – mitol válik jó egerészové? – miért rágcsálja oly eloszeretettel a szobanövényeket? – miért nem tejivó állat? – miért kaphat mérgezést a hagymától és a csokoládétól? – miért nem eheti meg a kutyatápot? – miért nem akar eleget inni? A kedvenceink helyes táplálása sorozat második kötetében a kisállat-táplálási specialista, állatorvos szerzo megismerteti az olvasót a macskák táplálásával kapcsolatos alapveto tudnivalókkal, utalva a leggyakoribb téveszmékre és hiedelmekre is. Emellett hasznos tanácsokat, példamenüket és recepteket is ad kedvenceink otthoni etetéséhez, akár kijáró, akár lakásban tartott cicáról legyen szó, valamint segítséget nyújt ahhoz, hogy eligazodhassunk a tápok rengetegében, és kiválaszthassuk ezek közül azt, amelyik a legmegfelelobb kedvencünk számára. Ugyanakkor nem téveszti szem elol azt a tényt sem, hogy minden cica egyszeri és megismételhetetlen, önálló, öntörvényu, egyedi jelenség, tehát mindegyikük esetében külön-külön kell megkeresni és megtalálni a megfelelo táplálási módszert.
.

Stefan Siman - A kutyapszichológus válaszol .

“A könyv tükröt tart elénk, bemutatva azt, hogy miféle viselkedési problémákkal szembesülhet egy átlagos kutyatartó.” Topál József  etológus.
.

dr. Robert Tabeling – Segítség, kövér a kutyám! .

Miként állapítható meg, hogy a kutya valóban túl kövér-e? Milyen kockázatokkal jár a túlsúly, és milyen módszerekkel nyerheti vissza az elhízott kutya egészséges testtömegét? Hogyan lehetséges, hogy a kutya folyamatosan hízik, pedig a gazdi pontosan betartja az eledel csomagolásán feltüntetett adagolási útmutatót? Ezekre és más kérdésekre kapunk választ.
.

Kutas Gábor – Kutya a családban .

Kézikönyv a családban élo kutyával való együttéléshez.
.

Ludwig Wolf Friedl – Kutyabetegségek .

Ha kutyánk megbetegszik, természetes, hogy elvisszük az állatorvoshoz. Sokszor zavarba jövünk azonban, ha a szakember a betegség elozményeirol és a tapasztalt tünetekrol tesz fel kérdéseket. Ha pedig mi kérdezünk valamit, elofordulhat, hogy annyi újat hallunk, hogy nem is tudjuk megjegyezni. E könyv célja, hogy idejében felismerjük kutyánk betegségeit és tudjuk, mikor kell feltétlenül állatorvoshoz fordulni. Ha felkészülten állunk kedvencünk mellett a rendeloben, részleteiben is meg fogjuk érteni az állatorvos által elmondottakat, és otthon is többet tehetünk kutyánk mielobbi gyógyulásáért.
.

Doris Quinten-Graef – Macskabetegségek .

Ha ismerjük a macskák betegségeinek okait, tüneteit és megelozésük lehetoségeit, sokat tehetünk kedvencünk egészségének megóvásáért. Az állatorvostól nem tudunk mindent megkérdezni, amit a cicánk betegségérol tudni szeretnénk, és az általa feltett kérdések is gyakran felkészületlenül érnek bennünket. E könyv részletesen ismerteti a macskák betegségeit, felismerheto tüneteiket a macska-AIDS-tol kezdve a szobanövények okozta mérgezésekig. Megismerhetjük a tartási körülmények és a táplálkozás szerepét a betegségek megelozésében. A betegségek tüneteinek ismeretében el tudjuk dönteni, hogy mikor kell állatorvoshoz fordulni. Megtudhatjuk, hogyan kell a macskáknak szükség esetén elsosegélyt nyújtani, és miként segíthetünk rajta magunk is, ha nincs komolyabb baj.
.

dr. Vera Weingartner – Beteg a cicánk .

A cica nem tudja elmondani, hogy mit érez, fáj-e valamije. Ezért nagyon fontos, hogy a gazda idoben felismerje a betegségtüneteket, és azokat pontosan el tudja mondani az állatorvosnak. A nagy gyakorlattal rendelkezo állatorvosno, Dr. Vera Weingartner mindenki számára érthetoen írja le a lehetséges betegségeket és azok tüneteit, a négylábú páciensek helyes ápolását, valamint az egészség megorzéséhez szükséges intézkedéseket.
.

Carol Osborne – Macskabetegségek .

Házi kedvencünket megannyi sérülés és betegség érheti élete során. A könyvben olyan problémákról olvashatunk, amelyeket mi magunk is képesek vagyunk otthon, egyszeru módszerekkel megfeleloen ellátni. Emellett a könyv olyan betegségekrol is beszámol, amelyek esetén feltétlenül állatorvoshoz kell vinnünk a macskát. Megtudhatjuk, hogy a szakszeru orvosi kezeléseket milyen házilag alkalmazható természetgyógyászati kezelésekkel egészíthetjük ki, hogy a cica minél gyorsabban felépüljön, illetve hogyan nyújtsunk elsosegélyt addig is, amíg orvoshoz nem kerül az állat.• Praktikus, egyszeru tanácsok azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk, ha macskánk megbetegszik.• Útmutató arra vonatkozólag, hogy mely esetekben vigyük feltétlenül állatorvoshoz a macskát, és várhatóan milyen kezelést fog kapni.• Homeopátiás és gyógynövényes készítmények otthoni vagy szakképzett gyógyász által történo alkalmazása.• Érzelmi, viselkedési problémák összefüggése az állat egészségi állapotával; a problémák elhárítási módjai.
.

Dr. Jakab Ferenc: Kutya Pszichológia

A “Kutya Pszichológia“ az elsö olyan magyar nyelvü könyv, amely kizárólag a kutya lélektanával foglalkozik. A könyv szerzöje Dr. Jakab Ferenc szekszárdi magán-állatorvos, aki egyébként zeneszerzö is. A “Kutya Pszichológia” könyv, a felhasznált müvek jellegéböl adódóan, egy tudományos igényü irás, amely hasznos olvasmány lehet az állatorvosok, kutyakiképzök, ebtenyésztök számára, de közérthetö nyelvezetének köszönhetöen minden kutyabarát érdeklödéssel olvashatja.

Az elsö rész tartalmazza a kutya szociális fejlödését, a méhen belüli élettöl az érett korig, a viselkedést befolyásoló élettani és pszichológiai tényezöket, tárgyalja a különbözö mozgás sémákat, az intelligencia és a tanulás kérdéseit, valamint a társas é a szexuális viselkedést.

A második rész elsö fejezete a viselkedési rendellenességeket mutatja be, mig a második fejezet egy kötetlen olvasmány, olyan témák köré csoportositva, mint a hüség, barátság, féltékenység, lelkiismeret, szégyenérzet, stb.