Petvetdata

Mi az a Petvetdata?

A Petvetdata az ún. mikrochipes állatazonosítóval és/vagy EU-s állatútlevéllel rendelkező kisállatok nyilvántartására szolgál. Az oldalra adatokat bevinni és azokat részletesen lekérdezni csak azok az állatorvosok tudnak, akiknek ehhez belépési jogosultságuk van. A bal oldalon található nyilvános keresoben azonban bárki, belépés nélkül is ellenőrizheti, hogy az általa ismert azonosítóval rendelkező állat szerepel-e a nyilvántartott adatbázisban? Amennyiben igen, akkor a keresés eredményeképpen megjelennek az állat alapvető adatai (chipszáma, neve, fajtája, faja). További adatokhoz (pl. a tulajdonos adatai) azonban csak az oldalra belépési jogosultsággal rendelkező állatorvosok férhetnek hozzá!. Feltételezetten külföldi mikrochip esetén: www.europetnet.com

A chipezett állatokat az állatorvosnak kötelező felvinni a petvetdata rendszerbe!

Ha nem található mégsem a rendszerben, keresse meg azt az állatorvost, aki chipezte az állatot, vagy kiállította az útlevelet!

Sajnos “tenyésztőktől” kikerülhetnek hamis chipezések (pl. az oltási könyvben van ellenőrző matrica a chipről, de az állat nincs bechipezve, vagy be van chipezve, de nincs regisztrálva!)

Hol lehet regisztráltatni az állatát?

Ha állatát regisztráltatni szeretné, keresse fel állatorvosát.Az állatorvos kitölti az állat- és a tulajdonosadatai rovatokat -kérjük adja meg elérhetőségét is, mert kedvencállata elvesztésekor a megtalált és a mikrochip alapján azonosított állatot így gyorsabban visszakaphatja.

Hol tudja elérni a Petvetdatát?

Kattintson az alábbi képre a Petvetdata eléréséhez.

 

Szeretettel várunk minden állattartót
és kedvenceit rendelőnkben!

Dr. Kreisz Ágnes állatorvos
06-(30)-206-5050