Hasznos információk

HA ÁLLATORVOSHOZ KÉSZÜLÜNK BETEG KEDVENCÜNKKEL:

-Kutyánkat, macskánkat 5-6 órán belül ne etessük, mert esetenként szükség lehet olyan vizsgálatra, amelyhez bódítás vagy altatás szükséges (pl. röntgen vizsgálat, izületi szalagok vizsgálata, fülészeti kezelés, kellemetlen vagy fájdalmas mintavétel, katéterezés stb.). Mindez csak üres gyomor esetén  biztonságos.

-Vigyük magunkkal az oltási könyvet, mert az állatorvos számára fontos előéleti információkat is tartalmazhat.

-Ha betegünket már korábban is kezelték ismétlődő problémájával, akkor készüljünk rá, hogy az állatorvos érdeklődni fog az előzőleg alkalmazott gyógyszerekről.

-Ha állatunkat előre láthatóan bódítani/altatni fogják a vizsgálat során, akkor hazavitelét ne kézben cipelve akarjuk megoldani (mérettől függően!).

-Ha bódítók vagy bármilyen gyógyszeres kezelés során az eljáró állatorvos nem várt vagy nem szokványos reakciót észlel (pl. allergiás tünetek, izgatottság, görcskészség, túl mély bódulat stb.), azt okvetlenül jegyeztessük be az oltási könyvbe, hogy később a hasonló komplikáció már megelőzhető legyen!

-Vízi teknősöket nem kell vízbe téve szállítani!

-Hűvös időben valamennyi hüllőt óvjuk a szállítás alatti megfázástól: melegvizes palack vagy felmelegített jégakku segítségével biztosíthatjuk a kellő környezeti hőmérsékletet a dobozban, táskában.

Szeretettel várok minden állattartót és kedvenceit praxisomban!


Dr. Környei Tamás klinikus szakállatorvos

Telefon: 20/93-636-93

Honlap: www.santakigyo.hu

SÁNTA KÍGYÓ Állatorvosi Rendelő