Ajánlott oldalak, linkek

HUNGAROVET
 hungarovet-logo
A Hungarovet Állatorvosi Információs Hálózat a magyar nyelvű állatorvosok szakmai honlapja, amely 2003. szeptemberében kezdte meg működését. Ezen honlaprészt bárki olvashatja. A HungaroVet kettős célt tűzött ki maga elé: az egyik a magyar állattartók hiteles szakmai informálása, a másik cél pedig a magyar nyelvű állatorvosok és hallgatók legfrissebb szakmai oktatása.

 
Hungaropet GAZDI-TUDÁSBÁZIS
gazdi tudásbázis
A képre kattintva, egy új ablakban, a Hungaropet GAZDI-TUDÁSBÁZIS honlap jelenik meg, mely sokak közreműködésével, az állattartók hiteles és pontos tájékoztatására készült és készül. A legkülönbözőbb állatfajok, betegségek, diagnosztikai tesztek, gyógykezelési módszerek részletes leírása található itt meg. A Gazdi-Tudásbázis szakmai tartalommal való feltöltése majdnem minden nap megtörténik. A “Legújabb írások” alatt a legújabban feltöltött cikkek találhatóak.

 
Magyar Állatorvosi Kamara
Magyar Állatorvosi Kamara
A Magyar Állatorvosi Kamara az állatorvosok önkormányzati elveken alapuló és köztestületi formában működő szakmai szervezete. A Magyar Állatorvosi Kamara kettős szakmai feladatkört lát el, egyrészt bekapcsolódik az állategészségügyi feladatok ellátásába, szervezi és intézi az állatorvosi tevékenység gyakorlásával összefüggő egyes közfeladatokat, valamint szakmai támogatást nyújt az állatorvosok számára. Államtól átvett közigazgatási, illetve más szakmai feladatként részt vesz bizonyos járványvédelemmel összefüggő szervezési feladatokban, elvégzi a magán-állatorvosok regisztrálását, megalkotja az általános szakmai és etikai szabályokat.

 
Magyar Állatorvosok Világszervezete
Magyar Állatorvosok Világszervezete
A Magyar Állatorvosok Világszervezete (World Organization of Hungarian Veterinarians) 1997-ben az anyaországban és a világ más országaiban élő magyar állatorvosok által életre hívott szervezet.

Kéz a Mancsért – Civil Állatvédő Egyesület

kézmancslogo

Egyesületünk 2012-ben alakult lelkes állatvédő önkéntesekből. Csapatunk 15-20 főből tevődik össze, önkéntes alapon látja el tevékenységét, munka és család mellett. A társadalmi munkáért térítést, fizetést nem kapunk, nincs szolgálati autónk és telephelyünk sem. Mentett kutyáinkat ideiglenes befogadóknál, családoknál helyezzük el. Kutyáink orvosi költségét egyesületünk vállalja és eledelt is biztosítunk, befogadóinknak “csak” helyet és törődést kell adni kutyusaink számára, amíg gazdit találunk nekik. Székhelyünk szolnoki, de megyei szinten próbálunk segíteni a bajba jutott állatoknak!

Duna-Ipoly Nemzeti Park
duna-ipolynemzparklogo
 
A Duna-Ipoly Nemzeti Parkot 1997. november 28-án alapították meg. A nemzeti park jelenlegi területe Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyét fedi le.