Kit kell értesítsek, ha vadmadarat találok?

szerda, 2021 szeptember 29. Category(s): cim, Nincs kategorizálva.

Kedves gazdik!

Először is nagyon fontos, hogy tájékozódjanak arról, mely esetben szorul tényleges segítségükre az utukat keresztező madár. Erről bővebb információt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján találhatnak!

Amennyiben a madarat mégis összeszedték akkor a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatát értesíthetik a honlapjukon található telefonszámon. Fontos azonban, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a nemzeti park munkatársaira számos és sokrétű feladat hárul, ezért többnyire csak a hazánkban védett madarak ellátását és szállítását tudják vállalni.

Ha maguk szeretnének gondoskodni a madárról vagy a természetvédelmi őrszolgálat nem vállalja a madár ellátásba vételét, de önök mégis szeretnének megtenni mindent a madár megmentése érdekében akkor,  felkereshetik a Hortobágyi Madárkórházat vagy a Székesfehérvári Vadmadárkórházat és megkísérelhetik eljuttatni a madarat valamelyik intézménybe a profi ellátás érdekében. A kórházak honlapján további információkat találhatnak a madarak mentésével kapcsolatban.