Eötvös Állatorvosi Rendelő és Patika ~ Cegléd ~

kedd, 2009 július 14

fooldal-uj

Szeretettel várunk minden állattartót és kedvencét!


 

Kit kell értesítsek, ha vadmadarat találok?

szerda, 2021 szeptember 29

Kedves gazdik!

Először is nagyon fontos, hogy tájékozódjanak arról, mely esetben szorul tényleges segítségükre az utukat keresztező madár. Erről bővebb információt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján találhatnak!

Amennyiben a madarat mégis összeszedték akkor a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatát értesíthetik a honlapjukon található telefonszámon. Fontos azonban, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a nemzeti park munkatársaira számos és sokrétű feladat hárul, ezért többnyire csak a hazánkban védett madarak ellátását és szállítását tudják vállalni.

Ha maguk szeretnének gondoskodni a madárról vagy a természetvédelmi őrszolgálat nem vállalja a madár ellátásba vételét, de önök mégis szeretnének megtenni mindent a madár megmentése érdekében akkor,  felkereshetik a Hortobágyi Madárkórházat vagy a Székesfehérvári Vadmadárkórházat és megkísérelhetik eljuttatni a madarat valamelyik intézménybe a profi ellátás érdekében. A kórházak honlapján további információkat találhatnak a madarak mentésével kapcsolatban.