Könyvajánló

dr. Fodor Kinga – Mit egyen a kutyám?

A kézikönyv segítséget nyújt A kutyatartóknak és a kutyatenyésztőknek egyaránt házi kedvenceink gondozása, ellátása során. Többek között arra is felhívja a figyelmünket, hogy nem csak akkor bánunk rosszul a kutyánkkal, ha nem adunk neki eleget enni, hanem akkor is, ha túletetjük, és ez által elhizlaljuk.
.

Mit egyen a macskám?

Tudta-e Ön, hogy a macska: – mitől válik jó egerészővé? – miért rágcsálja oly előszeretettel a szobanövényeket? – miért nem tejivó állat? – miért kaphat mérgezést a hagymától és a csokoládétól? – miért nem eheti meg a kutyatápot? – miért nem akar eleget inni? A kedvenceink helyes táplálása sorozat második kötetében a kisállat-táplálási specialista, állatorvos szerző megismerteti az olvasót a macskák táplálásával kapcsolatos alapvető tudnivalókkal, utalva a leggyakoribb téveszmékre és hiedelmekre is. Emellett hasznos tanácsokat, példamenüket és recepteket is ad kedvenceink otthoni etetéséhez, akár kijáró, akár lakásban tartott cicáról legyen szó, valamint segítséget nyújt ahhoz, hogy eligazodhassunk a tápok rengetegében, és kiválaszthassuk ezek közül azt, amelyik a legmegfelelőbb kedvencünk számára. Ugyanakkor nem téveszti szem elől azt a tényt sem, hogy minden cica egyszeri és megismételhetetlen, önálló, öntörvényű, egyedi jelenség, tehát mindegyikük esetében külön-külön kell megkeresni és megtalálni a megfelelő táplálási módszert.
.

Stefan Siman - A kutyapszichológus válaszol

“A könyv tükröt tart elénk, bemutatva azt, hogy miféle viselkedési problémákkal szembesülhet egy átlagos kutyatartó.” Topál József  etológus.
.

dr. Robert Tabeling – Segítség, kövér a kutyám!.

Miként állapítható meg, hogy a kutya valóban túl kövér-e? Milyen kockázatokkal jár a túlsúly, és milyen módszerekkel nyerheti vissza az elhízott kutya egészséges testtömegét? Hogyan lehetséges, hogy a kutya folyamatosan hízik, pedig a gazdi pontosan betartja az eledel csomagolásán feltüntetett adagolási útmutatót? Ezekre és más kérdésekre kapunk választ.
.

Kutas Gábor – Kutya a családban

Kézikönyv a családban élő kutyával való együttéléshez.
.

Ludwig Wolf Friedl – Kutyabetegségek

Ha kutyánk megbetegszik, természetes, hogy elvisszük az állatorvoshoz. Sokszor zavarba jövünk azonban, ha a szakember a betegség előzményeiről és a tapasztalt tünetekről tesz fel kérdéseket. Ha pedig mi kérdezünk valamit, előfordulhat, hogy annyi újat hallunk, hogy nem is tudjuk megjegyezni. E könyv célja, hogy idejében felismerjük kutyánk betegségeit és tudjuk, mikor kell feltétlenül állatorvoshoz fordulni. Ha felkészülten állunk kedvencünk mellett a rendelőben, részleteiben is meg fogjuk érteni az állatorvos által elmondottakat, és otthon is többet tehetünk kutyánk mielőbbi gyógyulásáért.
.

Doris Quinten-Graef – Macskabetegségek

Ha ismerjük a macskák betegségeinek okait, tüneteit és megelőzésük lehetőségeit, sokat tehetünk kedvencünk egészségének megóvásáért. Az állatorvostól nem tudunk mindent megkérdezni, amit a cicánk betegségéről tudni szeretnénk, és az általa feltett kérdések is gyakran felkészületlenül érnek bennünket. E könyv részletesen ismerteti a macskák betegségeit, felismerhető tüneteiket a macska-AIDS-től kezdve a szobanövények okozta mérgezésekig. Megismerhetjük a tartási körülmények és a táplálkozás szerepét a betegségek megelőzésében. A betegségek tüneteinek ismeretében el tudjuk dönteni, hogy mikor kell állatorvoshoz fordulni. Megtudhatjuk, hogyan kell a macskáknak szükség esetén elsősegélyt nyújtani, és miként segíthetünk rajta magunk is, ha nincs komolyabb baj.
.

dr. Vera Weingartner – Beteg a cicánk

A cica nem tudja elmondani, hogy mit érez, fáj-e valamije. Ezért nagyon fontos, hogy a gazda időben felismerje a betegségtüneteket, és azokat pontosan el tudja mondani az állatorvosnak. A nagy gyakorlattal rendelkező állatorvosnő, Dr. Vera Weingartner mindenki számára érthetően írja le a lehetséges betegségeket és azok tüneteit, a négylábú páciensek helyes ápolását, valamint az egészség megőrzéséhez szükséges intézkedéseket.
.

Carol Osborne – Macskabetegségek

Házi kedvencünket megannyi sérülés és betegség érheti élete során. A könyvben olyan problémákról olvashatunk, amelyeket mi magunk is képesek vagyunk otthon, egyszerű módszerekkel megfelelően ellátni. Emellett a könyv olyan betegségekről is beszámol, amelyek esetén feltétlenül állatorvoshoz kell vinnünk a macskát. Megtudhatjuk, hogy a szakszerű orvosi kezeléseket milyen házilag alkalmazható természetgyógyászati kezelésekkel egészíthetjük ki, hogy a cica minél gyorsabban felépüljön, illetve hogyan nyújtsunk elsősegélyt addig is, amíg orvoshoz nem kerül az állat.• Praktikus, egyszerű tanácsok azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk, ha macskánk megbetegszik.• Útmutató arra vonatkozólag, hogy mely esetekben vigyük feltétlenül állatorvoshoz a macskát, és várhatóan milyen kezelést fog kapni.• Homeopátiás és gyógynövényes készítmények otthoni vagy szakképzett gyógyász által történő alkalmazása.• Érzelmi, viselkedési problémák összefüggése az állat egészségi állapotával; a problémák elhárítási módjai.
.

Dr. Jakab Ferenc: Kutya Pszichológia

A “Kutya Pszichológia“ az első olyan magyar nyelvű könyv, amely kizárólag a kutya lélektanával foglalkozik. A könyv szerzője Dr. Jakab Ferenc szekszárdi magán-állatorvos, aki egyébként zeneszerző is. A “Kutya Pszichológia” könyv, a felhasznált művek jellegéből adódóan, egy tudományos igényű irás, amely hasznos olvasmány lehet az állatorvosok, kutyakiképzők, ebtenyésztők számára, de közérthető nyelvezetének köszönhetően minden kutyabarát érdeklődéssel olvashatja.

Az első rész tartalmazza a kutya szociális fejlődését, a méhen belüli élettől az érett korig, a viselkedést befolyásoló élettani és pszichológiai tényezőket, tárgyalja a különböző mozgás sémákat, az intelligencia és a tanulás kérdéseit, valamint a társas és a szexuális viselkedést.

A második rész első fejezete a viselkedési rendellenességeket mutatja be, míg a második fejezet egy kötetlen olvasmány, olyan témák köré csoportosítva, mint a hűség, barátság, féltékenység, lelkiismeret, szégyenérzet, stb.

Korom Gábor – Neked ugatok

covers_71975alapkönyv, minden kutyatartónak “kötelező olvasmány”